Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi'nin düzenlediği Yaz Etkinlikleri, çocuklara bilgi ve eğlence dolu bir yaz sunmanın yanı sıra birlikte üretim yapmanın ve yaratıcılıklarının farkına varmanın keyfini yaşatıyor. Yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen renkli ve neşeli programlar devam ederken, bu hafta düzenlenen etkinlikte çocuklar "Su Prensesi" adlı kitabı keşfettiler.   

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi’nde düzenlenen atölyelere katılım gösteren çocuklar, robotik, maker, müzik, ekoloji, ileri dönüşüm, tasarım, yaz masalları, yaz filmleri ve kütüphane etkinliklerinin yer aldığı program kapsamında yaz boyunca çok keyifli deneyimler yaşıyorlar.

Çocuklar, her hafta farklı kitaplar keşfederken bu hafta “Su Prensesi” kitabı ile tanıştılar. Suya ulaşmaya çalışan bir prensesin hikayesini öğrenen çocuklar, su ve iklim krizi gibi önemli konular üzerine düşündüler ve bu sorunlara yönelik tasarladıkları akıllı cihazlar ile yaratıcılıklarını sergilediler. Harika fikirler ortaya koyan öğrenciler, suya ulaşmayı sağlayan müthiş icatlar tasarladılar.

Başkan Erkek, belediye önünde eylem yapan işçilerle görüştü Başkan Erkek, belediye önünde eylem yapan işçilerle görüştü

Kentteki çocuklara eğlenceli ve öğretici etkinliklerle güzel bir yaz geçirme fırsatı sunan Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, her hafta düzenlenen farklı etkinliklerle çocukların yaratıcılıklarını ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerini sağlıyor.

Muhabir: Veysel Akın Salkın