Çanakkale'nin en yoğun alışveriş ve sosyalleşme alanlarından biri olan ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen çarşı bölgesi, atık yönetimi konusunda yeni bir döneme giriyor.

 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren uygulanacak yeni sistemle, evsel ve ambalaj atıklarının saatli olarak toplanması sağlanacak. Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan saha çalışmaları sonucunda, çarşı bölgesinde atıkların düzenli ve zamanlı olarak toplanması için yeni bir düzenleme planlandı. Bu doğrultuda, esnaf ve bölge sakinlerinin atıklarını araç geçmeden 5 dakika önce hazır hale getirerek konteyner veya mukavemeti yüksek çöp poşeti ile araca teslim etmeleri gerekiyor.

Uygulama Detayları ve Kurallar
Ambalaj ve Evsel Atıkların Ayrımı: Bölge esnafı ve sakinlerinin, ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayrı olarak muhafaza edip belirlenen saatlerde araca teslim etmeleri önem arz ediyor.
Konteyner Kullanımı: Ortak kullanım konteyner noktalarına yakın olan esnaf ve sakinler, atıklarını belirtilen saatlere göre konteynerlere bırakmak zorunda.
Cezai İşlemler: Program dışı ve gelişigüzel atık çıkaran işyeri sahipleri ve konut yönetimleri, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında cezalandırılacak.

Çanakkale Belediyesi, bu yeni sistemle, çarşı bölgesinin temizliği ve düzeni daha iyi korunacak, çevre sağlığına katkı sağlanacak.

AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi

0Cbfe77F 1Acc 42C8 8F13 A42Fa236F99D6B3B2374 8781 418A 989C D2F5Af9A9Ef5

Muhabir: Coşkun Balcı