Çanakkale'de trafik kurallarını ihlal eden sürücülere yönelik denetimler artırılıyor. Çarşı merkezi başta olmak üzere, yayaların kullanımına ayrılmış alanlar sürücüler tarafından ihlal ediliyor. Kaldırımlar, engelli alanları ve yaya geçitleri, araç ve motosiklet sürücüleri tarafından park alanı olarak kullanılarak hem vatandaşları hem de esnafları mağdur ediyor.

Trafik ekipleri, bu olumsuzlukların önüne geçmek için kapsamlı bir denetim başlattı. Özellikle hatalı park, kaldırıma motosiklet park etme, emniyet kemeri takmama ve araç kullanırken telefonla konuşma gibi kural ihlalleri yapan sürücülere cezai işlemler uygulanacak. Yetkililer, sürücüleri kurallara uymaya davet ederek denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Hem vatandaşların güvenliği hem de trafik düzeninin sağlanması için başlatılan bu sıkı denetimlerin, şehir genelinde sürücü alışkanlıklarını değiştirmesi hedefleniyor.

Özellikle motosiklet kullanımının arttığı son yıllarda park alanı bulmak sorun oluşturuyordu. İskele Meydanı ve Saat Kulesi meydanına yapılan parklar görüntü kirliliğine neden olunca Çanakkale Belediyesi belirli alanlarda, motosikletler için park alanları oluşturdu. Eski Emniyet Binasının da yıkılması ile alan motor ve araçlar için park haline dönüştürülse de sürücüler kaldırımlara koymaktan vaz geçmeyince denetimler sıklaştırıldı. 

Yolcu minibüsü park halindeki tıra çarptı Yolcu minibüsü park halindeki tıra çarptı

Hatalı sürücülere  geçit verilmeyecek
Ana yollarda yapılan park yetmezmiş gibi kaldırımlar da işgal edilince, kentteki özellikle engelli vatandaşlar, yürümekte zorluk çekiyor. Kazalara neden olan sürücülerin dikkatini dağıtan telefon konuşmaları da dikkate alınacak. Denetimleri sıklaştıracak   olan trafik ekipleri hatalı sürücüleri es geçmeyecek. 

Muhabir: Cuma Deren