Denizlerde av yasağının kalkmasında neredeyse bir ay geride kalırken, denizde yaşanan bolluk balık çeşitlerini arttırdı. Özelikle palamut 1 Eylül’den bu yana tezgahlarda bol miktarda yer alırken, fiyatının 100 liranın düşmesiyle de beraber vatandaşlar tarafından bolca tüketildi.

Çanakkale’de bugün o saatlerde yağmur başlayacak! Çanakkale’de bugün o saatlerde yağmur başlayacak!

Son günlerde biraz fiyat yukarı çıksa da palamut bu aralar tüketicinin en çok tercih ettiği balık oluyor. Özellikle, yazdan kalma bir havanın hakim olduğu tatil günlerinde mangal yapmak isteyen Çanakkaleliler sabah erken saatlerden itibaren balıkhanenin yolunu tutuyor. Bu durumda balık fiyatları da son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor.

Çanakkale’deki balıkçılarda bugün sabah saatlerinden itibaren balık çeşitleri tezgahlarda yer alırken, palamutun tanesi 150 liradan satılıyor. Balığın iriliğine göre daha uygunları da var. İki tanesi 280 liradan da  alınabiliyor. Palamuttan sonra en çok tercih edilen türlerden sardalyanın kilosu ise bugün 100 lira. Ayrıca mezgitin kilosu 300 lira, istavrit de 180 lira kilo fiyatıyla tezgahları süslüyor.

Muhabir: Cuma Deren