11’incisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali, çok sayıda davetliyi ağırladı. Etkinlik kapsamında Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay, belediye yetkilileriyle birlikte Bozcaada’ya geldi. Ayrıca Gökçeada’dan çok sayıda öğrenci ve vatandaş da Bozcaada’ya giderek festival organizasyonuna katıldı.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ve beraberindeki heyet ile öğrenciler, öğretmenlerin Bozcaada Kalesi’ni ziyaretlerine eşlik etti. Gökçeada’dan gelen misafirler ayrıca Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi’ni gezdi.

Çanakkale'de AK Parti Gökçeada İlçe Başkanından istifa Çanakkale'de AK Parti Gökçeada İlçe Başkanından istifa

Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ve beraberindeki heyet Bozcaada Kaymakamı Mehmet Halit Haydaroğlu’nu da makamında ziyaret etti. Bu esnada Gökçeada’dan gelen öğrenciler ve öğretmenler yel değirmenlerine bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bölgeden hem Bozcaada’yı, hem de Gökçeada’yı izleme fırsatı buldular.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Gökçeada’dan gelen misafirlerini iskeleden gemiye bindirerek yolcu ederken, bu buluşmada bir istek de ortaya çıktı. Çanakkale’nin iki adasının belediye başkanı, adaları birbirine bağlayacak feribot seferlerinin turizm başta olmak üzere çok sayıda katkıyı da beraberinde getireceklerini bildirdi.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe yaptığı açıklamada, “Gökçeada ile Bozcaada arasında düzenli feribot seferleri hem ada halklarını, hem kültürleri geliştirir. İki adaya da gelen turistlere bir seçenek olur ve turizme katkı sunar. Hem Gökçeada, hem de Bozcaada bunu istiyor. Hatta Kuzey Ege adalarını bir araya getirecek, ulaşımını sağlayacak bir ağ da gelecek senelerde bir hayal olmaktan öteye geçmelidir. Gereken neyse ısrarla takip edeceğiz” dedi.

Muhabir: Cuma Deren