Toplantıda, Kamaşık Meyvecilik ve Soğuk Hava Deposu’nun yetkilisi Serdar Kamaşık, şeftali üreticilerine bitki sağlığını korumaya yönelik önemli bilgiler sundu. 2024 şeftali üretim sezonunda karşılaşılabilecek hastalık ve zararlılar hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

Zararlı Sürveyleri ve Üretici Bilgilendirmeleri

Teknik personel, şeftali üreticilerini bilgilendirerek aşağıdaki zararlılar üzerine detaylı sürvey çalışmaları gerçekleştirdi. Şeftali üretiminde önemli zararlılardan biri olan Akdeniz Meyve Sineği, meyvelerin kalitesini ve verimini etkileyebilir. Üreticilere, sineğin tespit ve mücadelesi konusunda bilgi verildi. Şeftali bitkilerinde köklerde ve gövdelerde zarar oluşturan bu zararlının kontrol yöntemleri anlatıldı.Genellikle domateslerde görülen bu zararlının şeftali üzerinde nasıl etkili olabileceği ve mücadelesi üzerine bilgiler sunuldu.

'Kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız' 'Kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız'

Hasat öncesi şeftali ve nektarinler üzerinde yapılan pestisit kalıntı çalışmaları kapsamında, numune alımı gerçekleştirildi. Bu çalışmalar, tüketici sağlığını korumak ve ürünlerin kalitesini garanti altına almak amacıyla önem taşıyor.

Muhabir: Senem Erdem İnal