Yaz ayında Türkiye’nin dört bit yanında depremler olmaya devam ederken, Çanakkale’de de aralıklarla sarsıntılar yaşanıyor. Richter ölçeğinde genellikle 2.0 ve daha düşük büyüklükteki olan; yüzeyde hissedilmeyen, sismik ağlar veya hassas sismografik ekipmanlar tarafından algılanan şeklinde tanımlanan mikro depremler, Şubat ayından bu yana sürüyor. Özellikle Biga bölgesindeki bu hareketlere bu gün akşam saatlerinde bir yenisi daha eklendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, saat 21:40’da merkez üssü Çanakkale’nin Biga ilçesi Ayıtdere Köyü olan 2,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Hareketin yere çok yakın olması dikkat çekti. Biga’daki bu sarsıntı sadece 1,6 kilometre derinlikte oluştu.

Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı

Diğer yandan bu depremin öncesinde ise Çanakkale’nin Yenice ilçesinde de bir sarsıntı oluştuğu görüldü. Saat 19:05’de kaydedilen bu hareketin büyüklüğü 1,8 şeklinde, derinliği ise 11,7 kilometre olarak Kandilli Rasathanesi verilerine yansıtıldı.

Muhabir: Veysel Akın Salkın