Modern yapısıyla dikkat çeken terminal, 4 rampası ve sosyal donatılarıyla hem yolcu hem de araç trafiğini daha güvenli ve hızlı hale getirmeyi amaçlıyor. Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, Yeni Feribot Terminali’nde incelemelerde bulunarak, terminalin son durumu hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Gelibolu’da yer alan bu yeni terminalde incelemelerde bulunarak yetkililerden projenin son durumu hakkında bilgi aldı. 


Yeni Feribot Terminali'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, Gelibolu’nun Marmara ve Ege Bölgeleri arasındaki deniz trafiğinde daha etkin bir rol üstleneceği öngörülüyor. Terminal, bölge ekonomisine ve turizmine sağlayacağı katkılar sağlayacak. Proje, bölgedeki ticaret hacminin artmasına ve turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesine olanak tanıyacak.

Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı


Gelibolu Yeni Feribot Terminali, toplamda 41 bin 708 metrekarelik bir alan üzerinde yer alacak. İlçe merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafede konumlanan terminal, modern altyapısı ve sosyal donatılarıyla bölge halkına ve ziyaretçilere hizmet verecek.

Muhabir: Murat Yüksel