2024 yılında Çanakkale’deki fay hatları bir hayli hareketli. Türkiye genelinde yaşanan bu durum, Çanakkale özelinde ise özellikle Biga ilçesi başta olmak üzere Ayvacık ve Lapseki’yi de içine alacak şekilde devam ediyor.

1 saatte 6 deprem oldu! Büyüklükleri dikkat çekti 1 saatte 6 deprem oldu! Büyüklükleri dikkat çekti

Ancak Biga ilçesinde Şubat ayından bu yana kaydedilen; Richter ölçeğinde genellikle 2.0 ve daha düşük büyüklükteki olan genellikle yüzeyde hissedilmeyen, sismik ağlar veya hassas sismografik ekipmanlar tarafından algılanan mikro depremlerin sayısı binlerle tabir edilebilecek rakamlara ulaştı.

Bugün ilk saatlerinde de merkez üssü Biga olan depremler kaydedildi. Bir diğer sarsıntının ise Bayramiç ilçesinde oluştuğu görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre ilk hareket, saat 01:5’de Bayramiç Türkmenli Köyünde kaydedildi. Büyüklüğü 1,9 olarak açıklanan depremin derinliği 24,5 kilometre şeklinde ölçüldü.

Saat 02:29’da ise merkez üssü Biga ilçesine bağlı Eskibalıklı Köyü olan 3,0 büyüklüğünde bir sarsıntı oluştu. 16,4 kilometre derinlikteki bu hareketin ardından saat 03:42’de yine Biga’da bu kez Ayıtdere Köyünde ufak çaplı deprem verilere yansıdı.  

Muhabir: Veysel Akın Salkın