Çanakkale’de önümüzdeki hafta itibarıyla gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Hava durumu tahminlerine göre, 10 Eylül Salı ve 11 Eylül Çarşamba günleri boyunca bölgede gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre, bu yağışlar şehrin genelinde etkisini gösterecek ve iki gün boyunca aralıklarla sürecek. Hafta sonu plan yapacaklar için ise görece daha sakin bir hava durumu bekleniyor. 7 Eylül Cumartesi ve 8 Eylül Pazar günleri Çanakkale genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Cumartesi günü sıcaklık 22 ila 32 derece arasında değişecek. Pazar günü ise sıcaklıklar hafifçe düşerek 22 ila 30 derece aralığında seyredecek. Her iki gün boyunca yağış beklenmiyor, bu da hafta sonu açık hava etkinlikleri için uygun bir hava durumu sunuyor.

Yağışlı Günler Salı Günü Başlıyor

İl Müdüründen huzurevinde denetim İl Müdüründen huzurevinde denetim

9 Eylül Pazartesi günü de yine parçalı bulutlu bir hava gözlemlenecek, ancak sıcaklıklar biraz daha düşerek 19 ila 31 derece arasında değişecek. Pazartesi günü yağış beklenmiyor, ancak hava durumu tahminlerine göre 10 Eylül Salı günü itibarıyla bölgede sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Salı günü sıcaklık 21 ila 29 derece arasında seyredecek ve yağışların şehrin genelinde gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşeceği belirtiliyor.

Çarşamba Günü Yağışlar Devam Edecek

11 Eylül Çarşamba günü, sağanak yağışların devam edeceği öngörülüyor. Çanakkale genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar gün boyunca sürecek. Sıcaklıklar 21 ila 27 derece arasında olacak ve özellikle dışarıda vakit geçirecek olanların yağışlara karşı hazırlıklı olması gerektiği vurgulanıyor.

Özellikle hafta sonu planı olanların, yağışların başlamasıyla hava koşullarının değişeceğini göz önünde bulundurmaları öneriliyor.

Etk'

Muhabir: Ogün İnal