Gelibolu, Çan ve Yenice ilçelerinde bulunan eğitim alanlarındaki çalışmaları yerinde incelemek için hafta sonu ziyaretler gerçekleştiren Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, ilçe milli eğitim müdürleri ile de bir araya gelerek ilçe merkezlerindeki eğitim alanlarında ve yapımı süren okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Mine Hayta, ilk olarak Çanakkale'nin merkeze bağlı Kurşunlu köyünde yapımı süren Köy Yaşam Merkezi'ni incelemesinin ardından, Çanakkale Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda Okul Müdürü Mehmet Şahin ile görüşerek okulun genel durumu ve fiziki şartları ile ilgili bilgi aldı.

Ardından ilçelerdeki incelemelerine başlayan Mine Hayta, ilk olarak Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çakır ile bir araya gelerek Gelibolu ilçesindeki okulları ziyaret etti. Hayta yaptığı ziyaretlerde yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullardaki mevcut durum konusunda bilgi topaldı ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı

Ardından Çan ilçesine bir ziyaret gerçekleştiren Mine Hayta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçaslan ile buluştu. Hayta, ilçede yapımı devam eden okulları gözden geçirirken taşımalı öğrencilerin eğitim gördüğü okulları ve yemek dağıtım yerlerini de inceledi.

Mine Hayta son olarak Yenice ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Çakıcı tarafından karşılanmasının ardından ilçedeki okulları ziyarette bulundu. Bu ziyaretlerde, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okulların son durumu değerlendirildi. Okul müdürlerinin de katılım sağladığı ziyaretlerde, yapılacak çalışmalar konusunda konuşuldu.

Muhabir: Veysel Akın Salkın