Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın, havalı tabanca atış pozu Yusuf Dikeç’i hatırlattı. Havalı Tabanca Milli Takım Sporcusu Yusuf Dikeç ‘Başarı elleriniz cebinizdeyken gelmez’ felsefesi ile sıkı bir disiplinle çalışarak 2024 Paris Yaz Olimpiyatlarına katıldı.

Burada felsefesinin aksine eli cebinde ve ekipmansız atışı ile takım arkadaşı  Şevval İlayda Tarhan ile birlikte, karma 10 metre havalı tabancada finalde 2. olarak Türkiye'nin bu branştaki ilk olimpiyat madalyası olan gümüş madalya kazandı. Milli Sporcu, diğer sporcuların aksine ekipmansız ve eli cebinde kendinden emin atışı, tüm dünyada ikonikleşen poz oldu. Gelen tüm başarıların ardından yapılmaya başlanan poz, yılın en çok konuşulanı olurken, Türkiye adeta bu pozla özdeşleşişti.

Çanakkale’de yapılan yatırımları, hayata geçirilen projeler  ve kurumları ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Doç. Dr.  Ömer Toraman, Güzelyalı Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi ziyaret etti. İncelemeleri sırasında merkezde bulunan havalı tabanca poligonuna gelen Vali Toraman,  burada bir atış da gerçekleştirdi. Vali Doç. Dr. Toraman’ın atış sırasında gerçekleştirdiği duruş,  akıllara Yusuf Dikeç’in ikonikleşen pozunu getirdi.

Çanakkale'nin efsane valilerinden Kamçı’nın oğlu dünya evine girdi Çanakkale'nin efsane valilerinden Kamçı’nın oğlu dünya evine girdi

Muhabir: Cuma Deren