Çanakkale’de temelleri İsmail Kaymak tarafından 1996 yılında atarak   2004 yılında tamamlanan  Özel İsmail Kaymak Eğitim Kurumları, modern eğitimi ile Çanakkale’de  çeyrek asra yakındır hizmet veriyor. Eğitim kurumuna   Çanakkale Savaşları Gazisi olan dedesinin ismini veren  İsmail Kaymak,  eğitimde 21. Yılını geride bıraktı. Öğretmen Okulunda öğrendiği eğitimi 27 yıllık eğitmenlik süresince öğrencilerine aktaran Kaymak, Atatürkçü, çağdaş bir öğretmenliğin yanı sıra köy kalkınma kooperatiflerinde başkanlıkları, mandıracılık, ziraat ve hayvancılığa yönelik çeşitli faaliyetleri yerine getirerek Çanakkale’ye hizmet verdi. 2004 yılında tamamlanarak hayata geçen,  küçükken hayalini kurduğu okul binasında 21 yıldır öğrencilere eğitim veriliyor. 

Hem modern hem güçlü bina oluşturuldu 

‘Onlar benim çiçeklerim’ dediği  öğrencilerine daha güvenli bir gelecek sunmak ve birinci derece deprem  bölgesi olan Çanakkale’de daha sağlam bir yapıda eğitim vermek isteyen  İsmail Kaymak,  depreme karşı çiçeklerini koruma altına almak için  eğitimlerin verildiği binayı güçlendirdi.  Japon Deprem Uzmanı Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki’nin de destek verdiği  yenileme çalışmaları sonucunda güçlendirilen eğitim binası, düzenlenen törenle açıldı.  Eğitimde 21. yılına merhaba diyen Özel İsmail Kaymak Eğitim Kurumları, güçlendirme ve yenileme çalışmaları tamamlanmış yeni yüzüyle eğitim hayatına adım attı. Kurumun güçlendirilmiş binasının açılış törenine Baro Başkanı Ardahan Dikme, eski Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kale Kalıp Fabrikaları Eski Genel Müdürü Bayramiçli İş İnsanı Kemal Sözen, İsmail Kaymak Eğitim Kurumlarının kurucusu İsmail Kaymak , öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. 
Yenilenen bina törenle açıldı 

Dayanıklılığını kanıtlayan modern bir yapıya kavuşan İsmail Kaymak Eğitim Kurumları,  okulun bu yenilenmiş yüzüyle güvenli bir eğitim ortamı sunarak, öğrenciler için ideal bir mekan haline geldi. Açılış töreninde, okulun güçlendirme çalışmalarını yürüten Konak Mühendislik'in yetkilisi İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş, Türkiye’de deprem bilinci oluşturan çalışmalarıyla tanınan Japon Deprem Uzmanı Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki ve Özel İsmail Kaymak Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Kaymak Çırakoğlu konuşmalarını gerçekleştirdi.  Konuşmaların ardından, katkılarından dolayı Yoshinori Moriwaki’ye bir plaket takdim edildi.  Program, öğretmenlerin hazırladığı müzik dinletisi ve 5. sınıf öğrencilerinin sergilediği halk oyunu gösterisiyle renklenirken, katılımcılar da bu özel anlara alkışlarıyla eşlik etti.

Çanakkale’de su şebekesi yenileme çalışmaları sürüyor Çanakkale’de su şebekesi yenileme çalışmaları sürüyor

Çanakkale’deki okullar arasında ilk olduk 
Kurumun kurucusu İsmail Kaymak, gazetemize yaptığı konuşmada çocukluk yıllarındaki deprem anılarına ve bu projeye olan kişisel bağlılığına değindi. Kaymak, “Yenice depreminde evler yıkıldığında çocuktum. Evler, bacalar yıkıldı, onları gördüm. Doğuda yaşanan son depremde de çok üzüldüm. Binamız oldukça sağlam bir yapı olmasına rağmen, burada ‘çiçeklerim’ dediğim çocuklarım kalıyor, bu yüzden binayı deprem yönetmeliğine uygun olarak çok sağlam yaptırdım. Tüm varlığımı buraya verdim, ancak çocukların güvenliği için burasını daha da güçlendirmeye karar verdim. Bina tamamen yenilendi. Bu süreçten dolayı mutluyum ve gururluyum. Çanakkale’deki okullar arasında ilk olduk” dedi. 

Muhabir: Cuma Deren