İlçe köylerini ziyaret eden sağlık personelleri, Meme Kanseri, Kolon Kanseri ve Rahim Ağzı Kanseri hakkında vatandaşlara broşürler dağıtarak, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Sağlık Müdürlüğü personelleri, köy ziyaretleri sırasında halkı kanser taramalarının önemi konusunda bilinçlendirmek için detaylı eğitimler düzenliyor. Yapılan bilgilendirmeler kapsamında, HSYS (Halk Sağlığı Yönetim Sistemi) üzerinden taramaları gelen vatandaşlar, ön tarama testleri hakkında bilgilendirilip, kanser taraması için İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne davet ediliyor. Bu kapsamda, Gündoğdu, Elmalı ve Çeşmealtı köylerinden gelen vatandaşlar, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde tarama işlemlerini başarıyla tamamladı. Erken teşhisin önemine vurgu yapan sağlık ekipleri, kanser taramalarının hayat kurtarıcı olabileceğini belirterek vatandaşları tarama yaptırmaya davet etti.

"Farkında Ol, Taramanı Yaptır, Kanseri Engelle"

Ezine Devlet Hastanesinde farkındalık çalışması Ezine Devlet Hastanesinde farkındalık çalışması

"Farkında Ol, Taramanı Yaptır, Kanseri Engelle" sloganı ile yürütülen kampanya, Biga’daki tüm vatandaşlara ulaşıncaya kadar devam edecek. İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser tarama hizmetlerinin toplum sağlığını koruma ve erken teşhisle hayat kurtarma açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Muhabir: Cuma Deren