Temmuz ayın ilk haftasında sıcak günlerin etkisi altında olan, dün güney ilçelerine yağmur düşen Çanakkale’yi önümüzdeki 5 gün nasıl bir hava durumu beklediğine yönelik tahminler yapıldı.

Çanakkale Belediye Meclisinde ‘taşınmaz satışı’ tartışmaları! Çanakkale Belediye Meclisinde ‘taşınmaz satışı’ tartışmaları!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, 6 Temmuz Cumartesi ve 10 Temmuz Cumartesi günlerini kapsayacak hava raporunu kısa bir süre önce internet sitesinde paylaştı. Buna göre Çanakkale’de önümüzdeki günlerde yaz sıcakları daha da artacak.

Hafta sonu parçalı bulutlu geçecek; sıcaklıklar en düşük 22, en yüksek ise 32 derece olacak. Pazar günü Eceabat 35, Ezine ise 37 dereceleri görecek. Yeni haftanın ilk günü 8 Temmuz Pazartesi ise sıcaklık artışı il genelinde görülecek. Kent merkezinde termometreler 35, Eceabat’ta 37 ve Ezine’de 38 dereceyi gösterecek. Salı ve Çarşamba günleri de yaz etkisi iyiden iyiye hissedilecek.  Bazı ilçelerde sıcaklığın 39 derecelere kadar çıkması bekleniyor.

Diğer yandan önümüzdeki 5 günlük süre içerisinde kentimizde herhangi bir yağmur beklentisi, meteoroloji tahminlerinde yer almadı.

Muhabir: Veysel Akın Salkın