Marmara Bölgesi yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışlı hava, sıcaklıkların da aniden düşmesine neden olacak. 30 Eylül Pazartesi günü itibariyle Marmara Bölgesi'ne gelmesi beklenen yağışlarla birlikte İstanbul, Trakya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illerinde su baskınları ve taşkınlar yaşanabilir. Sıcaklıkların 7-8 derece birden düşmesi beklenirken, Çanakkale halkının da gerekli önlemleri alması ve meteorolojik gelişmeleri yakından takip etmesi önemle tavsiye ediliyor.

Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor! Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor!

Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki günlerde Çanakkale ve çevresinde etkili olması beklenen yağışlar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, özellikle Marmara Bölgesi genelinde önemli bir yağış sisteminin etkili olacağını vurguladı. Şen, "Pazartesi günü Marmara'ya önemli yağış geliyor. Sıcaklıklar aniden 7-8 derece birden düşecek. İstanbul, Trakya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illerinde su baskınları ve taşkınlar yaşanabilir" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Murat Yüksel