Sosyal belediyecilik anlamında bir döneme damgasını vuran ve  1968-1980 yılları arasında görev yaptığı 12 yıllık görev süresince yürüttüğü çalışmalar, kendisinden sonra göreve gelen Belediye Başkanlarına da ilham oldu. Özellikle sosyal belediyecilik  denince akla gelen Merhum Reşat Tabak, vefatının yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ile parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri başta olmak üzere Reşat Tabak'ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.
Eski Mezarlık'ta bulunan mezarı başında düzenlenen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek “Her zaman örnek aldığımız, önceki Belediye Başkanlarımızdan, değerli büyüğümüz Reşat Tabak'ı vefatının 37. yılında saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen Kuran’ı kerim tilaveti ve dualar ile  merhum Reşat Tabak, dualarla bir kez daha anıldı.

Çanakkale'de AK Parti İl Yönetimi belirlendi Çanakkale'de AK Parti İl Yönetimi belirlendi

Ecec3E7D Ea84 4Df4 B0Fd 67Aa49D6A9E3

Muhabir: Cuma Deren