Üniversite öğrencilerine karşılama ve ücretsiz ulaşım Üniversite öğrencilerine karşılama ve ücretsiz ulaşım

Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Çanakkale Valisi Ömer Toraman ile Gestaş zamlarıyla ilgili görüştü. Başkan Göztepe görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı: “Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.’nin birkaç gün önce ulaşım ücretlerine %40 oranında zam yapması üzerine Çanakkale Valisi Sayın Ömer Toraman ile Bozcaada ziyareti sırasında görüşüp şikâyetlerimizi iletmiştim. Bugün de Gökçeada Belediye Başkanımız Bülent Ecevit Atalay ile birlikte Sayın Valimizi ziyaret edip başta adalıların haklarının korunması üzerine taleplerimizi bir de makamında ilettik.

Adalılar olarak zaten ulaşım konusunda yaşadığımız sıkıntıların yanı sıra bir de bu yıl içerisinde yapılan yüksek oranda zamların doğru olmadığını Sayın Valimize ilettik. Ayrıca bu zamların turizmimize olumsuz etki ettiğini de görüşmede net bir şekilde kendilerine aktardık. Valimiz, bu zamlarla ilgili olarak acil bir şekilde yönetim kurulunun en kısa sürede toplanacağını bizlere ilettiler.

Çanakkale Valimizin ve Gestaş yönetiminin bu toplantı sonrasında adalarımızın lehine kararlar alacağını umut ediyoruz. Bozcaadalıların demokratik itirazları ve hak arama mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, adalılarımızın ve esnafımızın haklarını koruma noktasında birlikte adımlar atmamızın daha kalıcı ve olumlu sonuçlar doğuracağına da inanıyoruz. Bu tip temel konularda farklı siyasi görüşten de olsa herkesi yan yan durmaya davet ediyoruz. Haklarımızı demokratik şekilde arama konusunda yan yana olmaya, taleplerimizi doğru şekilde belirleyip ilgililere aktarmaya da ısrarla devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bugün taleplerimizi dinleyen ve çözüm için çaba sarf edeceğini belirten Sayın Valimiz Ömer Toraman’a ve valimizle görüşmemizde bizlere eşlik eden Çanakkale Milletvekillerimiz Sayın Özgür Ceylan, Sayın İsmet Güneşhan ve CHP İl Başkanı Sayın Levent Gürbüz’e de ilgilerinden ötürü teşekkür ederiz."

Kaynak: Haber Merkezi