İmamoğlu tüm suçlamaları reddetti! İmamoğlu tüm suçlamaları reddetti!

 "Alişan ile Hayata Gülümse" programına katılan Çanakkale'nin ünlü ustaları, bölgenin yeme-içme kültürünü ve coğrafi işaretli ürünlerini izleyicilere anlattı.

Çanakkale'nin Lezzetleri Tanıtıldı

Çanakkale Ticaret Borsası'nın desteğiyle programa konuk olan Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci, Yönetim Kurulu Üyeleri Ozan Yozgat ve Okan Yüksel, bölgenin özel tatlarını ekranlara taşıdı. Çanakkale'nin tarımsal ürün çeşitliliği, geleneksel yemekleri ve coğrafi işaretli ürünleri hakkında bilgiler paylaşılırken, şehrin gastronomi potansiyeli de vurgulandı.

Türkiye'ye İlham Veren Gastronomi Mirası

Canlı yayında, Çanakkale'ye özgü zeytinyağlı yemekler, deniz ürünleri, peynirler ve tatlılar tanıtılırken, şehrin tarih boyunca mutfak kültüründeki yerine de değinildi. Çanakkale mutfağının sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda tarihsel ve kültürel dokusuyla da fark yarattığı belirtildi.

Şehrin Gastronomi Değerleri Gündemde
Programda, Çanakkale'nin yeme-içme kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmak ve gastronomi turizmini canlandırmak için yapılan çalışmalar da ele alındı. 

Teşekkür Mesajı

Çanakkale Ticaret Borsası, programda emeği geçen şehir mutfağına değer katan ustalara ve tanıtımda katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı dolayısıyla TRT 1’de yayınlanan "Alişan ile Hayata Gülümse" adlı programa Çanakkale’mizin ünlü ustalarından Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci, Yönetim Kurulu Üyeleri Ozan Yozgat ve Okan Yüksel katıldılar. Şehrimizin sahip olduğu, tarımsal ürün çeşitliliğini, yeme-içme kültürünü, yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerini ve zengin mutfağını tanıtarak, Çanakkale Gastronomisine değer katan kıymetli ustalarımıza ve emeği geçen katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Muhabir: Ogün İnal