Her geçen gün artan küresel ısınmaya bağlı olarak ülkemizde düzensiz yağışlar, susuz geçen yazlar ve meydana gelen erozyon olayları ile hızla çölleşmeye başlıyor. İklim değişikliğine bağlı olarak Çanakkale’de de her geçen yıl endemik türler yok olmaya başlarken, iklim değişikliği etkileri de giderek artıyor.  Bu kapsamda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği   Bakanlığı bünyesindeki  Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında Çanakkale’de de incelemeler gerçekleştirilerek  çölleşmenin boyutu araştırıldı. 

Çanakkaleli yarışmacı Kim Milyoner Olmak İster'e damga vurdu (VİDEO) Çanakkaleli yarışmacı Kim Milyoner Olmak İster'e damga vurdu (VİDEO)

Bakanlık tarafından tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de gerçekleştirilen çölleşme, erozyon ve iklim değişikliği ile mücadele projesi kapsamında Çanakkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, bağlı olduğu İzmir Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Çanakkale’de araştırmalar gerçekleştirildi.   Serçeler köyünde yapılan incelemelerde toprak yapısı ve bitki örtüsünde  incelemeler yapıldı. 

Bb918179 B9F3 45D8 Bc34 3D7A3981Dced4Ca537D4 2748 4F89 82E1 4E25F28Ebb1A

Muhabir: Cuma Deren