Kendine has endemik bitki örtüsü ile Bozcaada, son yıllarda arıcıların da gözdesi oldu.  Bozcaada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleri ile adada yapılan bal üretimi  geçtiğimiz yıllara göre artarken, en çok dikkat çeken bal ise Mor kekik balı oldu. Türkiye'nin tescilli bal arısı genotipi olan Efe arısı, Adanın Mor Kekiğinden yaptığı  bal hasadı    Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Afibee Gıda A.Ş. iş birliğiyle düzenlenen ‘Bal Hasadı Etkinliği’ ile tanıtıldı.

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

 Efe arısının yaptığı Mor Kekik bal hasadı şenliğine Bozcaada Kaymakamı   Mehmet Halit Haydaroğlu,  Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu,   İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kayadan,  Jandarma Komutanı Ütğm. Yalçın Gönülalan, davetliler ve arıcılar katıldı.  Programda bir konuşma yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kayadan, arı ırkı ve baş yetiştiricileri ile ilgili bilgiler verdi.  Efe Arısı ırkının korunması ve geliştirilmesinin önemsendiği projede konuşan Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu,  Bozcaada Belediyesi olarak da üreticiye destek olma noktasında hazır olduklarını dile getirdi.

 Amerikan Çeşme mevkiinde gerçekleşen hasatta özel kıyafetleri giyen katılımcılar bal hasadı gerçekleştirdiler.

Muhabir: Cuma Deren