Bayramiç Helvası Yerli Tohumlarla Tatlanacak Bayramiç Helvası Yerli Tohumlarla Tatlanacak

Özellikle tarım ve hayvancılık ile geçim sağlayan üreticiler, bu yangınlar nedeniyle büyük zarar gördü. Çanakkale Belediyesi ise, yangın mağduru üreticilere yönelik önemli bir yardım kampanyası başlattı. Belediye, 2023 ve 2024 yıllarında meydana gelen yangın felaketlerinde büyük zarar gören çiftçilere Atalık Buğday ve Yemlik Arpa desteği sağlıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde yangın felaketlerinden zarar gören üreticiler için yapılan desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yangınların Çanakkale’nin tarımına ve doğal yaşamına verdiği zararın altını çizen Erkek, doğayı korumanın tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Erkek, "Çanakkale, doğanın ve tarihin buluştuğu eşsiz bir şehir. Ancak son yıllarda peş peşe çıkan yangınlar bu güzellikleri tehdit ediyor. Yangınlar, doğal yaşam alanlarımızı hızla yok ediyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ormansız ve Ağaçsız Toprak Vatan Değildir' sözünü hatırlatarak, doğanın korunması için her birimizin büyük bir sorumluluk taşıdığını belirtmek isterim" dedi.
Destek Yardımları, 68 Merkez Köyün’de Mağdur Üreticilere Ulaştırılacak
Çanakkale Belediyesi 2023 ve 2024 yılında Çanakkale merkezde çıkan yangınlarda ekili tarlaları ve hayvan damları yanan ve büyük zarar uğrayan yangın mağduru üreticilere Atalık Buğday ve Yemlik Arpa Desteği yaptı. Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek Çanakkale Belediyesi tarafından 2023 ve 2024 yıllarında yaşanan yangın felaketlerinde zarar gören toplam 68 merkez köy üreticisine Atalık Buğday ve Yemlik Arpa Desteği yapılacağını belirterek şunları söyledi. “Çanakkale, doğanın bize sunduğu en güzel köşelerden biri, kültürün ve tarihin birleştiği bir şiirdir. Fakat ne yazık ki, bu eşsiz şehir son zamanlarda peş peşe çıkan yangınlarla tehdit altındadır. Yangınlar, doğanın en hassas ve en değerli unsurlarını tehdit eden büyük felaketlerdir. Bir yangının alevleri, doğal yaşam alanlarımızı hızla tahrip etmektedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ormansız ve Ağaçsız Toprak Vatan Değildir." sözünü hatırlatarak, doğamızın korunması için her birimizin büyük bir sorumluluk taşıdığını vurgulamak isterim.  2023 yılında merkez ilçe sınırları içinde meydana gelen yangınlar, Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Damyeri mezrasından başlayarak; Kayadere, Aşağı Okçular, Kızılkeçili, Yapıldak, Yağcılar, Kemel, Kalabaklı, Kurşunlu, Ulupınar, Belen, Saraycık köylerini etkileyerek büyük zarara yol açmıştır. Yine 2024 yılında Gökçalı köyümüz yangın felaketinden etkilenmiştir. Merkez köylerimiz olmak üzere, ilçelerimizde çeşitli nedenlerle meydana gelen yangınlar sonucunda yüzlerce hektar ormanlık alan ve tarım arazisi kül olmuş, pek çok hayvan da telef olmuştur. Bu zorlu süreçlerde, yangınların başladığı andan itibaren, çeşitli birimlerimiz koordineli bir şekilde çalışarak büyük bir özveriyle söndürme ve iyileştirme çalışmalarına destek vermiştir. Toplum olarak, zor zamanlarda birbirimize destek olmak, yalnızca sorumluluk değil, aynı zamanda insan olmanın bir gereğidir. Bu bilinçle, üretimin devamlılığının sağlanması için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, 110 dekarlık kendi arazilerimizde ürettiğimiz yaklaşık 30 ton "Atalık Buğday ve Yemlik Arpa", yangından zarar gören ve hayvancılıkla uğraşan, 7’si kadın olmak üzere 68 merkez köy üreticimizle buluşturulacaktır. Bu yardımlar, hem tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini destekleyecek hem de üreticilerimize katkıda bulunacaktır. Yangınların doğaya verdiği zararı en aza indirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu konuda bilinçli ve dikkatli davranmak, büyük etkiler yaratır, doğamızın korunmasına katkıda bulunur. Hep birlikte, çevre bilinciyle hareket ederek, daha güvenli ve yeşil bir Çanakkale yaratmak için el birliğiyle çalışacağız.”
İlk Dağıtım Kayadere Köyünün Yangın Mağduru Üreticilerine 
Çanakkale Belediyesi park Bahçeler Müdürlüğünde kamyonlara yüklenen Atalık Buğday ve Yemlik Arpa’lar yangından zarar gören merkez köylerinde dağıtımı yapılmak üzere yola çıkarılırken, merkez Kayadere köyünde yangından zarar gören çifçilere atalık buğday ve yemlik desteği dağıtımlarına Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’ te katıldı. 
 

Muhabir: Ogün İnal