İlçe ziyaretleri çerçevesinde gerçekleşen Gökçeada ziyaretinde Gökçeada Cumhuriyet Başsavcısı Barış Koçum'u ve Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay’ı ziyaret eden Heyet, adada faaliyette olan avukatlarla bir araya gelerek meslektaşlarının karşı karşıya kaldığı sorunları dinledi. Baro Başkanı Avukat Hande Keskin ve beraberindeki baro heyetinden Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Eyüp Algülve Avukat Tugay Yılmaz’ın da yer aldığı Gökçeada ziyaretinde ilk olarak baro üyesi avukatlar ziyaret edildi. Ziyarette bulunduğu baro üyesi avukatların sorunlarını dinleyen Baro Başkanı Avukat Hande Keskin, bu ziyaretin ardındanGökçeada Cumhuriyet Başsavcısı Barış Koçum ve tayini çıkan Hakim Şenay Arat ile görüşerek avukatları sorunlarını aktardı.

Sağanak etkili oldu, yollar dereye döndü Sağanak etkili oldu, yollar dereye döndü

Avukatlar Odası ikiye çıkarıldı

Gökçeada ilçesinde yeni binasında hizmet vermeye başlayan bir adet Avukatlar Odası ihtiyacı karşılayamayacağından, yapılan talep doğrultusunda oda sayısı ikiye çıkarıldı. Gökçeada Adliyesinde tefrişatı tamamlanan iki Avukatlar Odası için de teşekkürlerini sunan Baro Başkanı Avukat Hande Keskin “Odaların tefrişatı için katkılarından dolayı Türkiye Barolar Birliği’ne, oda sayısının ikiye çıkartılması yönünde tasarrufta bulunan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin’e ve katkılarından dolayı Gökçeada Cumhuriyet Başsavcısı Barış Koçum’a ve Gökçeada İlçe Temsilcimiz Av. Bülent Yıldırım’a teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.

İkinci olarak Gökçeada Belediysi’ni ziyaret eden Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Eyüp Algül, Av. Tugay Yılmaz, Gökçeada İlçe Temsilcisi Av. Bülent Yıldırım ve avukatların yer aldığı baro heyeti, Belediye Başkanı Bülen Ecevit Atalay ile görüştü. Baro Başkanı Av. Hande Keskin bu ziyarette, 1136 sayılı yasanın 180/b maddesindeki düzenleme gereğince Çanakkale Barosu Adli Yardım Bürosundan yapılan ‘Adli Yardım kapsamındaki’ görevlendirmelerin yoğunluğuna dikkat çekti ve baroya ek kaynak yaratılması kapsamında ‘Adli Yardım Ödeneği’ çerçevesinde işbirliği olanakları hakkında görüş ve taleplerini bildirdi. Başkan Bülent Ecevit Atalay bu ziyarette, Baro Başkanı Av. Hande Keskin ve heyetine teşekkürlerini sundu.

Muhabir: Veysel Akın Salkın