Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde yapılan bu zulme dikkat çekmek ve şiddeti ortadan kaldırmak amacı ile her yıl çeşitli paneller, söyleşiler ve açıklamalarla dikkat çekilen 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısı ile Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından basın açıklaması düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına Baro Başkanı Av. Ardahan Dikme, baro yönetimi ve avukatlar katıldı. Atatürk büstüne çelenklerin sunulması iler başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.
Bası açıklamasını gerçekleştiren Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Yeşim Şimşek, Çanakkale'de kadınların karşı karşıya kaldığı şiddete dikkat çekerek barışın kenti olan Çanakkale'ye, kadın dostu kent olmanın da çok yakışacağını belirterek "Tarih boyunca barışın, dirilişin ve dayanışmanın simgesi olmuş Çanakkale’miz, Kadına yönelik şiddeti önleme mücadelesinde de ön saflarda yer almaktadır. Ayrıca belirtmek isteriz ki Çanakkale gibi 'Barışın Kenti' olarak anılan bir yerde bile kadınlar şiddetin farklı biçimleri ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddet yalnızca bireylerin değil, toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğudur. Bizler, Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, bu sorumluluğu taşıyor ve şu mesajı veriyoruz; Kadınların özgürce dolaşabildiği, seslerini korkmadan yükselttiği bir Çanakkale istiyoruz. Yerel yönetimlerden kadın dostu politikalar geliştirmelerini, kadın sığınma evlerinin kapasitelerinin arttırılmasını ve bu konuda daha etkili adımlar atmalarını talep ediyoruz”
Şiddet sadece kadınları değil toplumu da etkiliyor
Kadına yapılan şiddetin tüm toplumu etkilediğine vurgu yapan Komisyon Başkanı Av. Yeşim Şimşek “Çanakkale'nin gençlerine, okullarından başlayarak toplumsal şiddete yönelik kapsamlı eğitimlerin gerektiğine inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki kadına yönelik şiddet yalnızca kadınları değil, toplumun geleceğinin de sorunudur. şiddeti önlemek için eşitlik yaygınlaştırılmalı, dayanışmayı genişletmeli ve özellikle genç nesillere bu şiddeti anlatmalıyız. Çanakkale Barışın kenti olmanın yanı sıra kadınına sahip çıkan bir şehir olmalıdır. Kadınlar yalnızca hayatta kalmayı değil, huzurlu, özgür ve onuruna yakışır bir şekilde yaşamı hak ediyor. Biz bu hakka erişmek için mücadeleye devam edeceğiz, sessiz kalmayacağız, unutmayacağız ve kadın dostu bir Çanakkale için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Uluslararası Mücadele Gününde her yıl olduğu gibi, kadınlarımızın Cumhuriyetimize, anayasamız ve sözleşmelerle uluslararası elde ettiği kazanımları ihlal edecek ve kaldıracak girişimlerin karşısında olmaya ve İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe koymaya, takip etmeye devam edeceğimizi, yasaların eksiksiz uygulanmasını ve Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.