Olayı kınayan ESOB Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale bu tür olaylara alışık değil. 2 Eylül Pazartesi günü Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde seferini tamamlayan ve sırasını bekleyen bir otobüs şoförüne silahlı olmuştu. Saldırı sonrasında ayaklarından yaralanan şoför tedavi alına alınmıştı. Yaralanan şoförün tedavisi sürerken, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ve Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Hasan Ateş birer açıklama yaparak halk otobüsü şoförüne yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Açıklamada, “Saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Saldırıyı Duyunca İnanamadık 
İlk konuşmayı yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan “açıklanması sözlerle ifade edilmeyecek kadar  vahim bir olay yaşadık. Bizim taşıma sektöründe, Halk Otobüslerinde çalışan annesi, babası esnaf, kendisi de bu sektörün tabanından gelen bir genç arkadaşımız, maalesef  devlet hastanesi bölgesindeki taksi durağında bir silahlı saldırıya uğradı. Bizler Çanakkale’nin huzurlu bir şehir olduğunu biliyoruz. Bu tür saldırılara alışkın değiliz. Daha önce de Kepez Beldesinde bir taksi durağında böyle bir saldırıda yaralama olmuştu.  Öncelikle Emniyet güçlerimize teşekkür ediyoruz.  Olaya anında müdahale ederek bu konuda gereken işlemler yapıldı. Şu an itibari ile  Şoförümüzün sağlık durumu iyi olduğunu biliyoruz ve tek sevindiğimiz nokta bu. Ama bu olayı şiddetle kınıyoruz. Biz insanların canını emanet ettiğimiz, 40-50 kişiyi taşıyan bir arkadaşımız,  onların canına bu kadar önem gösterirken, kendi can güvenliğini sağlayamayacak duruma geliyor. Bundan dolayı  biz şehrimizde bu olayların bir kez daha yaşanmasını istemiyoruz.  Emniyet güçlerimizle detayları görüşüyoruz ama bazı şeyleri engelleyemiyoruz. İnşallah bu son olacak.  Çanakkale barışın, sevginin baş tacı edildiği bir şehir. Bu olayları duyunca da inanamıyoruz.  Orada da çok daha kötü olaylar olabilirdi. Onun için biz esnaf teşkilatı olarak  bu olayı şiddetle kınıyoruz inşallah bu olayı bir daha görmeyeceğiz”  dedi. 

Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması

Halkımızdan Sağduyu ve Sabır Bekliyoruz
Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Hasan Ateş ise saldırı ile ilgili konuşurken, “Sabah erken saatlerde başlayıp gece yarılarına kadar devam eden bir mesleğin içindeyiz. Bizler halka hizmetten başka bir şey düşünmüyoruz. Trafikte de ufak tefek şeyler oluyor ve insanlarımız da bazen çok sabırsız davranıyor. Halbuki  bu arabalar 50 kişiyi taşıyor.  Özellikle hasta taşıyan bu araçlara biraz daha dikkat etmek lazım. Taksicilere ve Halk Otobüsü şoförlerine biraz daha saygılı olmalarını istiyoruz.   Zaten yanlış yaptıklarında kameralar var ve bir şekilde takip ediliyor ve biz gereken cezayı veriyoruz.  Bu olay bizi çok üzmüştür, inşallah şehrimizde bir daha yaşanmaz.   Halkımızdan da sağduyu bekliyoruz” dedi. 
Bu Kadar Kolay Değil 
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ise yaşanan saldırı olayı ile ilgili düşüncelerini dile getirirken “Taksi durağında taksici arkadaşlarımız da olabilirdi. 4 kişi organize bir işbirliği yapmış. Esnafımızın taksi durağında tek başına oturduğu zamanı kollayıp, öbür taraftan koşarak kurşun sıkılmak ve çekip gitmek bu kadar kolay değil.  Ağzında sigara ile ne aldığı, ne kullandığı belli olmayan  bir şahısın kaçıp gitmesi bu kadar kolay değil. Öncelikle halk otobüsü camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizler esnaflarımızın yanındayız. İnşallah bir daha Çanakkale’de böyle üzücü olaylar olmaz” dedi.
 

Muhabir: Cuma Deren