Dün gece saat 22:50'de Ege Denizinde 4,4 büyüklüğünde deprem oluştu. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi açıkları olarak açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü 4,3 olarak verilerine yansıttı.

Sarsıntı bölgede hissedilmezken herhangi bir paniğe yol açmasa da fay hattındaki hareketlilik bir anda dikkatleri üzerine çekti. Çanakkale Valiliğinden 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan taramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıklamıştı.

Çanakkale’de o kurumun müdürü değişti Çanakkale’de o kurumun müdürü değişti

Tedirgin eden depreme ilişkin Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, değerlendirmede bulundu. Sosyal medya hesapları üzerinde paylaşımlar yapan uzman isim beklenen Marmara depremine dikkat çekti.  

Prof. Dr. Naci Görür, “Ege Denizinde 4,4 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Deprem Ege Denizi içerisindeki KAF fay zonunda.  Bu zonun Marmara Denizi içerisindeki devamında Marmara depremini bekliyoruz. Bölgede gerilim devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Veysel Akın Salkın