Çanakkale'de bisikletseverleri buluşturan Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP), Çanakkale Bisiklet Turu Şehitlere Saygı Sürüşü etkinliğinin programını açıkladı. "Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdir." sloganıyla duyurulan etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer kahraman şehitlerimizi anmak için düzenleniyor. Bu yıl 13. kez gerçekleştirilecek olan etkinlik, 8 Eylül Pazar günü yapılacak.

13. Çanakkale Bisiklet Turu Şehitlere Saygı Sürüşü etkinliğinin programı:

*10.30: Şehitlere Saygı Sürüşü Başlangıç - Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları

Başkan Erkek, belediye önünde eylem yapan işçilerle görüştü Başkan Erkek, belediye önünde eylem yapan işçilerle görüştü

*12.00: Şehitlere Saygı Sürüşü Mola - Şahindere Şehitliği

*13.00 - 15.00: Şehitlere Saygı Sürüşü Ana Mola - Şehitler Abidesi

*15.15: Toplu Fotoğraf Çekimi - Şehitler Abidesi

*15.30: Dönüş - Şehitler Abidesi

*17.30: Etkinlik Bitişi - Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları

Çanakkale Bisiklet Turu güzergahı:

Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları > Şahindere Şehitliği > Alçıtepe > Şehitler Abidesi > Şahindere Şehitliği > Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları. Güzergahın toplam mesafesi 48 kilometre olacak.

"Şehit ve gazilerimizi anmak için Çanakkale'de olacağız"

ÇABİP tarafından etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı bu kutsal topraklarda, başta Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nda ve diğer cephelerde kahramanlık gösteren tüm şehit ve gazilerimizi anmak için 8 Eylül 2024 tarihinde Çanakkale'de olacağız." ifadelerine yer verildi.

Milli birlik ve beraberlik ruhunun bir kez daha yaşanacağı bu özel ve anlamlı etkinlik, tarihimizin önemli anlarını hatırlamak ve kahramanlarımızı anmak için bisikletseverleri davet ediyor.

Muhabir: Veysel Akın Salkın