Karabiga 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete başladı Karabiga 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete başladı

Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP), "Her Perşembe Bisiklet Akşamı" sloganıyla düzenlediği etkinliklerle Çanakkale’deki bisiklet tutkunlarının buluşma noktası olmayı sürdürüyor. ÇABİP’in kuruluşunun 7. yılında onlarca tur düzenleyen ve binlerce kilometre yol giden ÇABİP üyeleri, son etkinliklerinde Yalova Köyü’ne düzenlenen akşam sürüşü için bir araya geldiler. ÇABİP üyeleri, yıllardır Çanakkale’nin her yanına düzenledikleri bisiklet turlarıyla binlerce yol kat ediyorlar. Bu yıl ise Yalova Köyüne düzenledikleri bisiklet turu ile 31 kilometrelik yolu aştılar.
Çanakkale Feribot İskelesi'nde toplanan ÇABİP üyeleri, Yalova köyü akşam turu için feribot ile Eceabat’a geçtiler. Feribottan inen bisikletçiler, ikili sıra şeklinde Yalova köyüne doğru bisikletlerini sürdüler.
Sağlıklı yaşam ve çevre bilinci oluşturmayı da hedefleyen etkinlikler düzenleyen ÇABİP, Çanakkale haricinde çevre illerde de düzenlediği bisiklet turlarıyla katılımcıları bisiklet sporuna ve sağlıklı yaşama teşvik ediyor. Düzenlenen bu etkinliklerle yeni dostluklar kurma fırsatı da yakalayan üyeler, spor yaparken doğayla iç içe olmanın da keyfine varıyor. 
Yalova köyüne yapılan tur ile doğanın tadını çıkarırken bisiklet sürmenin keyfine de varan bisikletçiler, etkinlikten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederken, ÇABİP’in her yaştan ve seviyeden katılımcılara kapılarının açık olduğunu belirttiler.
 

Kaynak: İHA