Daha önce ismini hiç duymadığımız ve özellikle hamur işi üretiminde kullanılan yağlara dikkat çeken Prof. Dr. Şener,  ‘Hiç biri masum değil’ dedi.

Prof. Dr. Alper Şener, Sosyal medya hesabından bilinmeyen yağlara dikkat çekerek kullanıldığı alanları da açıkladı. Şener “Sabahları siz hangisini tercih edersiniz?  Boyoz, Simit/gevrek, Poğaça.  Aslında hamur işlerinden hiç birisi masum değil. Ama içlerinde biri var ki, inanılmaz tehlikeli! Alba yağ, biskin yağ, pasteneci yağı, Vita yağı. Hiç duydunuz mu? Su ihtiva etmeyen, bitkisel yağ (palm yağı) hidrojen ile doyurulmuş formu ve tamamen trans yağ . Bitkisel deyince masum sanmayın, en zararlısı.  Direkt göbek çevresine ve damarlara biriken yağ yani. Bu daha çok, poğaça, kek, kurabiyede kullanılıyor…

Yumuşak ve puf puf yapıyor. Tatlandırıcılar ile zengin aromaları olduğu için lezzet veriyor. Poğaçayı ağzından sessizce çıkaran oldu mu?  Standart olarak üretimine sıvı yağ kullanılan sadece  simit/ gevrek. Ben simit/ gevrek çiyim.sıvı yağ içerdiği için. Boyozu bir türlü damak tadıma uygun bulamadım zaten yıllardır” dedi.

Kadın kanserleri arasında dördüncü sırada yer alıyor Kadın kanserleri arasında dördüncü sırada yer alıyor

Muhabir: Cuma Deren