Ramazan Bayramı'nın kapıda olduğu bu günlerde, sevdiklerimize hoş bir sürpriz yapmak için bu lezzetli tatlıyı tercih edebilirsiniz.
Ramazan ayı, tatlı tutkunlarının ve geleneksel lezzetleri arayanların buluşma noktası haline geliyor. İnsanlar, bu özel zaman diliminde sevdiklerine hoş bir sürpriz yapmak veya bayram geleneğini yaşatmak için çeşitli tatlıları tercih ediyorlar. Ancak bayramın en tatlı yanı, şüphesiz tatlılarla dolu sofralardır ve sofranıza Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden olan İncir Dolması damgasını vuruyor. Bu tatlı sofralarını süslüyor. İşte İncir Dolması'nın tarifi ve yapılışı:

Malzemeler:
½ kg beyaz kuru incir
Yarım çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı su

Yapılışı:
İncirler başlarından kesilerek, içleri parmakla aralanır. Pirinç, kaynamış haldeki 1 çay bardağı suya atılarak, suyunu çekinceye dek pişirilir. Pişen pirinç soğuk suyla yıkanıp, süzülür ve bir kaba alınır. Üzerine şeker ve dövülmüş ceviz içi eklenerek, iyice harmanlanır.Hazırlanan harçtan, incirlerin içine 2'şer çay kaşığı doldurulur. Tepsiye dizildikten sonra, üzerlerine 1 çay bardağı sıcak su dökülerek, önceden ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekip üstleri kızardığında, fırından alınarak servis edilir.
Çanakkale'nin yöresel lezzeti İncir Dolması, sofralarınıza farklı bir tat katmaya hazır. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!

Editör: Ersan Küçükkuru