Ziyaret sırasında, Lapseki’nin tarımı ve meyve saklama alanlarına yönelik projeler de değerlendirildi. Öztürk, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Lapseki Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Çanakkale Merkez’deki kurum ve kuruluşları ziyaret etti.

Lapseki’nin Şeftali Festivali İçin Önemli Davet

Görüşmelerin ardından, Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Şeftali Festivali’ne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul’u davet etti. Şeftali Festivali’nin 17-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak olması nedeniyle Öztürk, bu özel etkinliğe katılım sağlanmasını istedi. Ziyarette, Başkan Öztürk, Lapseki’nin coğrafi işaretli şeftalilerini hediye ederek, festival davetiyelerini de bizzat takdim etti.

Şeftali Festivali Hakkında Bilgiler

Narin’in tabutuna bırakılan duvak yürekleri dağladı (VİDEO) Narin’in tabutuna bırakılan duvak yürekleri dağladı (VİDEO)

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Şeftali Festivali, Lapseki’nin ünlü şeftalilerinin tanıtılacağı ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği bir organizasyon olarak planlanıyor. Festival, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi ve Lapseki’nin tarım potansiyelini vurgulamayı amaçlıyor.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak