Kovanı açıp yemyeşil balı görünce şaşkına döndü (TIKLA İZLE) Kovanı açıp yemyeşil balı görünce şaşkına döndü (TIKLA İZLE)

Öztürk, ilk projelerini hayata geçirmeye hazırlanırken, ilçeye yönelik önemli değişimleri vatandaşlara sundu. Göreve geldiği anda belediye çalışmalarını incelediği ve personelle tanışma toplantıları düzenlediği süreci geride bırakan Başkan Atilla Öztürk, yaklaşık 7 aylık sürede belediyenin işleyişini ve personel dinamiklerini anlama fırsatı bulduklarını ifade etti. Öztürk, "Göreve geldiğimiz günden beri Lapseki halkı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, ilçedeki kadınların sosyal ve ekonomik hayatına olumlu katkı sağlayacağını belirttiği ilk projesi olan Kadın Konağı'nın açılışına hazırlanırken, ayrıca Dalyan Mahallesi'nde yapılan düzenlemelerle ilgili de bilgi verdi ve plajların düzenlenmesi ve halkın hizmetine sunulmasıyla ilgili çalışmaları ifade etti. Lapseki halkı için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Atilla Öztürk, yaklaşık 7 aylık görev sürecinde kendilerini belediyeyi biraz tanımaya ayırdıklarını söylerken şu ifadeleri kullandı:
 "Belediyede çalışmaların nasıl yürüdüğü ve personel çalışmaları ile ilgili bilgilerimizi almış olduk.  Geçen sürede arkadaşlarımızla uyum sağladık. Ben geçmiş yıllarda da Lapseki Belediyesinde çalıştığım için  bir kısmı da eski iş arkadaşlarımızla çalışıyoruz şu anda.  Tabi ki özellikle ödemelerde ufak aksilikler olabiliyor ama biz görevi devraldık ve Lapseki halkı İçin çalışmaya devam edeceğiz”

"Daha çok onların eğlendiği bir yer haline getirdik"
Yaz dönemine girdiğimiz günlerde sosyal projelere ağırlık verdiğini belirten Başkan Öztürk, "Belediyedeki arkadaşlarımızın çalışmalarının yanı sıra yavaş yavaş icraata geçmenin de zamanı geldi.  Yaz dönemine girdiğimiz bu günlerde sosyal projelerimiz ağırlık veriyoruz şu anda. İlk etapta bu Cuma günü daha önce sosyal tesisler 2 diye adlandırdığımız bir çay bahçemiz var İskelede. Bunun vasfını değiştirip Kadınlar Konağı adı altında, kadınlarımızın kendi ürünlerini üretip sattığı, kendi günlerini yaptığı, kadınların çalıştığı, kadınların hizmet ettiği ve daha çok onların eğlendiği bir yer haline getirdik” ifadelerinde bulundu. 

"Şu anda vatandaşlarımızın hizmetinde"
Dalyan Mahallesinde özellikle plajları düzenlemeye başladıklarını ifade eden Öztürk, "Dalyan Mahallesi uzun yıllardır kaderine terk edilmişti. Ama Biz Dalyan mahallemizde özellikle plajlarımızı düzenlemeye başladık.  Lapseki genelinde yaklaşık 580 tane atıl durumda olan arsa ile alakalı mal sahipleri ile gerekli iletişimleri oluşturarak, özellikle sinek ve haşare taşıyan bu arsaların yoğun olduğu Dalyan Mahallemiz başta olmak üzere İlçenin farklı yerlerindeki bu arsaları temizleyerek ilçeyi sinek yuvalarından kurtardık. Denizlerimizin temizliği yapılarak Dalyan plajımızı açtık ve şu anda vatandaşlarımızın hizmetinde.  Diğer plajlara göre çok daha uygun fiyatlarla işletmeyi kurmaya çalıştık ve vatandaşlar çok memnun” dedi.  

"Lapseki için bir ilk olmuş olacak"
Bu yıl Lapseki`de kiraz veriminin çok az olmasından dolayı ve tasarruf tedbirleri dolayısı ile yapıp yapmama konusunda kararsız kalınan kiraz festivalinin yapılmamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Öztürk, "Kiraz Festivalimiz vardı ama bu yıl ne yazık ki Lapseki’mizde kiraz verimi çok az olduğu için, bir de tasarruf tedbirleri dolayısı ile ‘yapsak mı yapmasak mı?’ diye kararsız kalırken kirazı festivalinde kiraz yarışmasının olmaması nedeni ile önümüzdeki sene yapmaya karar verdik. Onun yerine geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaret tescili alan şeftalimiz var. Bunu programlayabilirsek Ağustos ayının sonlarına doğru şeftali festivali yapmayı planlıyoruz.  Bu da Lapseki için bir ilk olmuş olacak.  Çünkü Şeftali son yıllarda Lapseki’de kirazın önüne geçmeye başladı.  Nasip olursa hem kiraz festivalin açığını kapatmak hem de yeni bir festival kazandırmış olacağız Lapseki’ye” şeklinde konuştu. 

"Bu suyun yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalarımız var"
Vatandaşlara arıtılmamış doğal kaynak suyu içireceklerine yönelik çalışmalarını anlatan Başkan Öztürk, "Yaklaşık 15 yıl önce hiç arıtılmadan Dumanlıdağından Lapseki’ye gelen bir suyumuz vardı ve bu suyu mahalle aralarında kurulan sokak çeşmelerine veriliyordu. Son yıllarda boruların patlaması, çeşmelerin bakımsız kalması veya ortadan kaybolması nedeni ile bu suyun yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalarımız var. En kısa zamanda Dumanlıdağından Lapseki’mize bu suyu yeniden getirmiş olacağız. Böylece vatandaşlarımıza arıtılmamış çok güzel bir doğal kaynak suyu içireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Herkes davetli
Çanakkale ve çevre illerdeki vatandaşları da ilçeye davet etiğini belirten Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

 “Vatandaşlarımızı Lapseki Dalyan plajımıza bekliyoruz. Bu yaz yaptığımız düzenlemelerle daha da güzelleştirdik plajımızı. Ayrıca Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz Lapseki Plaj Voleybolumuza bekliyoruz.  Yurt dışından da sporcularımız katılıyor.  2-3-4 Ağustos tarihinde gerçekleştireceğimiz plaj voleybolu çok güzel bir etkinlik olacak.  Daha önce de yoğun katılımla gerçekleştirilecek Voleybol turnuvasını bu yıl 29.’sunu düzenlemiş olacağız.  Sadece geçen yıl yeni kordon tarafına alınmıştı Ancak orda vatandaşlardan olumlu tepki almadığı için Dalyan Mahallesinde bulunan eski yerinde bu yıl turnuvamızı gerçekleştireceğiz” 

Muhabir: Senem Erdem İnal