Bayramiç Helvası Yerli Tohumlarla Tatlanacak Bayramiç Helvası Yerli Tohumlarla Tatlanacak

2008 yılında  Estonya’da kurulan Türkiye’de ise 2018 yılından beri faaliyet gösteren  Let’s do it Çevre Örgütü, Dünya Temizlik günü dolayısı ile  tüm dünya ile eş zamanlı Çanakkale’de de çevre temizliği gerçekleştirildi. ‘Atıksız bir dünya mümkün’ mottosu ile Çanakkale Cuma Pazarı  otoparkında dünya ile eş zamanlı tanıtım programı gerçekleştirildi.  Temizlik programına Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları,  Let's Do It Türkiye üyeleri ve gönüllüler katıldı
Etkinlik öncesi Let's Do It Türkiye, kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Gönüllüler tarafından  yapılan bilgilendirmede  “Let's Do It ile dünyanın enLet's Do It büyük çevre hareketini oluşturan  bir sivil toplum kuruluşu. Let's Do It 2008 yılında  küçük bir balçık ülkesi olan Estonya’da  10 bin gencin  10 gün içerisinde 50 bin ton  çp toplayarak başlattığı bir temizlik harekatıdır.  Bu harekat bir çok gün içinde farklı ülkelerde  aynı etkiyi göstermiş ve şu anda  191 farklı ülkede  eş zamanlı olarak bugün ve yarın Let's Do It diyerek,  çevremizi temizlemeye ve bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Let's Do It Türkiye ise 2018 yılından itibaren  Haydi Yapalım Derneği adı altında  etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor.  Bugün de burada hep beraber ‘Atıksız bir dünya mümkün’ diyerek  sizinle birlikte atıklarımızı ayrıştırmak ve çöplerimizi toplamak için buradayız” ifadelerine yer verildi.  
Kenti Eviniz Gibi Temiz Tutun 
Belediye Başkanı Muharrem Erkek ise yaptığı açıklamada Çanakkaleli vatandaşlara kenti temiz tutma konusunda seslenerek “Let's Do It Haydi Yapalım, çok önemli küresel bir çevre hareketi.  Türkiye’de de 2018 yılından beri çalışmalarını sürdürüyorlar. Dünyada milyonlarca insan  bu harekete destek veriyor.  Biz de her zaman söylediğimiz gibi kıyılarımızı, caddelerimizi,  sokaklarımızı,  kentimizi ki kentimiz aynı zamanda bizim evimiz ve bunu temiz tutmamız çok önemli. Atıklarımızı ayrıştırmamız çok önemli.  Bizim şöyle bir sorumluluğumuz var,  daha doğmamış nesillere karşı sorumluluğumuz var.  Onların temiz bir dünyada doğup yaşama hakları var.  Onun için bu sorumluluk bilinci de her geçen gün  dünyada yükseliyor. Bizler de Çanakkale2de sık sık  gönüllülerimizle beraber sahil temizlikleri, cadde temizlikleri, sokak temizlikleri yapıyoruz.  Bu vesile ile ben bir kez daha hemşehrilerime seslenmek istiyorum  lütfen Evlerimizi temiz tuttuğumuz gibi kentimizi de temiz tutalım.  Çünkü kentimiz de bizim evimiz” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından Cuma Pazarı Otopark alanından bulunan yeşil alandan başlayan temizlik çalışmaları kapsamında  gönüllüler Atatürk Köprüsüne kadar ki alanı çöplerden arındırarak, hem temizlik yaptı hem de temizlik konusunda mesaj verdiler. 
 

Muhabir: Cuma Deren