Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Bozcaada’daki arıtma tesisinin revizyonu, adanın stratejik planlamasına İBB’nin vereceği deneyimsel katkı ve birlikte gerçekleştirilebilecek projeler görüşüldü. Planlama konusunda toplantılara başlanacağı, son toplantıya mutlaka Ekrem İmamoğlu’nun da katılmak istediği ifade edildi.
Başkan İmamoğlu’nun Bozcaada’ya dair yakın ilgisi ve Başkan Göztepe’nin ‘çocuklara miras bırakılacak bir Bozcaada’ üzerine paylaştığı projelerin haricinde adaya dair birçok konu da gündeme geldi. Ayrıca toplantıda son günlerde adamızda yaşanan üzücü yangınlar konusunda da Başkan İmamoğlu üzüntüsünü dile getirirken, belli süreliğine bir tankerin Bozcaada’ya naklinin en kısa sürede gerçekleştirileceğini belirtti.

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Ardından Başkan İmamoğlu, Bozcaada’daki arıtma tesisiyle ilgili hızlı aksiyon alabilmek adına İSKİ yetkilileriyle görüşerek Bozcaada heyetiyle bir toplantı organize edilmesini talep etti. Su hatlarında kısa süre önce yaşanan sorunlardan ötürü Bozcaada’ya oldukça hakim olan İSKİ yetkilileri arıtma tesisiyle ilgili de gerekli bilgilendirmeleri Belediye heyetine yaptılar. Önümüzdeki günlerde İller Bankası ile de bir görüşme gerçekleştirildikten sonra arıtma tesisi konusunda karar verilecek.
Ayrıca, Başkan Ekrem İmamoğlu 9-13 Ekim tarihleri arasında Bozcaada’da 11’inci defa gerçekleştirilecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’ne de davet edildi. Başkan İmamoğlu, Bozcaada’yı özlediğini ve yoğun görüşme trafiğinden fırsat bulabilirse seve seve festivalin açılışına katılmak istediğini ifade etti. 

Kaynak: Haber Merkezi