Program kapsamında Başkan Erkek, gençleri Belediye Meclis Salonunda ağırladı. Başkan Erkek, gençlerle sohbet ederek proje çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı.

Çanakkale'ye 2 gün yağmur var Çanakkale'ye 2 gün yağmur var

Genç Liderler Yetişiyor
Erasmus+ ve Türk-Alman Gençlik Köprüsü tarafından desteklenen projenin ana teması, “genç liderler yetiştirmek” üzerine kurulurken, bu amaç doğrultusunda iki ülkenin gençlerine iletişim, problem çözümü, demokrasi, gönüllülük, liderlik ve çok kültürlülük üzerine düşünme ve kendini geliştirme eğitimleri verildi.
Çanakkale'de gerçekleşen proje çalışmaları kapsamında ayrıca Çanakkale Deniz Müzesi, Anadolu Hamidiye Tabyası, Seramik Müzesi, Çanakkale Kent Merkezi ve Osnabrück Parkı gibi şehrin önemli noktalarını gezen gençler, Türk Kültürünü ve Çanakkale'yi yakından tanıma fırsatı buldu.

Projenin Çanakkale aşaması Troya Müzesi ve ardından Gelibolu Tarihi Yarımadasında bulunan Çanakkale Şehitliklerinin gezilmesiyle sona erecek olup,  Çanakkaleli gençler de 27 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında Almanya'ya giderek, burada proje çalışmaları gerçekleştirecek.

Kaynak: Haber Merkezi