Başkan Arslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mete Gökçe'nin kurucusu ve genel yönetmeni olduğu 100 Ses Ulusal Koro Okulu'nun 2024 Çanakkale Yaz Kampı için Kepez'i ve özellikle Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi'ni (TMKSM) seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çanakkale'ye 4 gün yağmur var Çanakkale'ye 4 gün yağmur var

Ziyaret sırasında, Belediye Meclis Üyeleri ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Caner de Başkan Arslan'a eşlik etti. Başkan Arslan, kamp kapsamında Muhammet Candaş tarafından verilen "Matematiksel Düşünme" dersine katılarak gençlerle bir araya geldi. Sahneye davet edilen Başkan Arslan, Kepez'in kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik hassasiyetlerinden bahsederek, 22 farklı şehirden gelen gençleri Kepez'de ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.  Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği çağdaş uygarlık seviyesini aşma yolunda bilgi ve enerjinin önemine vurgu yaptı.

Ziyaret sonunda, 100 Ses Koro Okulu Genel Koordinatörü S Yıldız, kampın gerçekleşmesine destek veren Belediye ve TMKSM çalışanlarına teşekkür etmek amacıyla Başkan Birol Arslan'a bir belge takdim etti. Başkan Arslan ise Dr. Mete Gökçe'ye, Köy Enstitüleri idealine benzettiği 100 Ses projesine imza attığı için Kepez Belediyesi adına bir teşekkür belgesi sundu.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak