Törende konuşma yapan Çanakkale TEMAD İl Başkanı İsmail Erdem sorunlarının çözümü konusunda tek bir isteklerinin olduğunu söyledi.

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ nın  (TEMAD) 40. kuruluş yıldönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı. Törene Çanakkale TEMAD İl Başkanı İsmail Erdem, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muhammed Güngör, Kepez Belediyesi Başkan vekili Nejdet Uçar, Çanakkale Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Metin Sarf, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Muharrem Şahin, Hava Radar Komutanlığı personeli, Gelibolu TEMAD Başkanı Erdal Akkaş, gaziler, siyasi parti temsilcileri katıldı. Tören Atatürk heykeline Çelenk sunulması ile başladı ve saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Törende konuşma yapan Çanakkale TEMAD İl Başkanı İsmail Erdem derneğin 40. Kuruluş yıldönümü ile beraber Dünya Astsubaylar Gününü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

ÇOMÜ hastanesinde kalite değerlendirmeleri yapılıyor ÇOMÜ hastanesinde kalite değerlendirmeleri yapılıyor

Konuşmasında astsubaylar olarak sorunlarımızın çözülmesinde sadece adalet istiyoruz diyerek şunları söyledi. “Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptıktan sonra emekli Astsubayların bir araya gelerek 1983 yılında Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği kurmuşlardır.  Derneğimizin Genel Merkezi Ankara’ da Genel Merkeze Bağlı 98 şubemiz vardır. Genel olarak Türkiye'deki üye sayımız 22 bin’ dir. Çanakkale Emekli Astsubaylar Derneği ise ve 10 Mayıs 1984 tarihinde kurulmuş olup 850 üyeyle faaliyetini sürdürmektedir. Derneğimizin kuruluş amacı Atatürk devrim ve ilkelerini savunmak için yapılacak her türlü çalışmaya maddi ve manevi destek sağlamaktadır. Üyelerimiz için, yurt içi, yurt içi, kültür gezileri gerçekleştirdik ve kültürel konularda konferanslar düzenledik. Üyelere ve yardıma muhtaç öğrencilere yardımlar yapıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün astsubaylar kendilerine düşen görevi başarıyla yerine getirmeye çalışıyor. Başta büyük Atamız olmak üzere vatanımız için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmete alıyor, gazilerimizin ve ailelerine saygı sunuyorum. Yurtiçi ve  yurt dışında görev yapan Türk Silahlı mensupları ve emniyet teşkilatı personeline başarılar diliyorum. Bizler emekli olsak’ da a Türk silahlı Kuvvetlerine gönülden Bağlıyız. Sorunlarımızı burada tek tek sıralamak istemiyorum. Sorunlarımızı Cumhurbaşkanımıza, siyasi partiler, komutanlarımıza, iletmemize rağmen bugüne kadar netice alamadık. Ama mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bizim kısaca bir tek isteğimiz var. O da adalet, adalet, adalet.”

Konuşmanın ardından Halk oyunları hocası Rıdvan Yücel’in çalıştırdığı halk oyunları ekibi çok güzel halk oyunlarını sergileyerek alkış aldılar. Törenin sonunda tüm katılımcılar halk oyunları oynadı.

Muhabir: Ogün İnal