Kepez Belediyesi Eylül ayı belediye meclis toplantısı Turhan Mildon Kültür Merkezinde yapıldı. Eylül ayı belediye meclisi toplantısına gündem maddeleri arasında bulunan ve önceki belediye meclislerinde meclis tarafından onaylanan İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili bazı belediye meclisi kararlarına Erdoğan Bayrak tarafından yapılan itirazın görüşmeleri damga vurdu. Erdoğan Bayrak’ın  Eylül ayı belediye meclisi gündeminin 4. Maddesinde, Beldemiz Çınarlı Mücavir Alanında kalmakta olan, 346 ada 1 parsel nolu taşınmaza ait 07.08.2024 tarih ve 2024/73 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 2024/74 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planına  ve gündemin 5. Maddesinde, Beldemiz Hamidiye mahallesi, 6931parsel, 550 ada 6 parsel, 506 ada 2 parsel, 557 ada parsel taşınmazlara ait 07.08.2024 tarih ve 2024/69 sayılı Meclis Kararı ile yapılan 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planına itiraz etti. Bu itirazların görüşülmesi sırasında Erdoğan Bayrak’ın ilgili ilave imar planlarına itirazı okundu. İlgili gündem maddelerinde itirazın okumasının ardından itirazlara, kepez belediyesi Meclisi İmar Komisyonu Başkanı itirazları çürütecek açıklamaları yaptı. Ardından yapılan oylamalarda gündem maddeleri 11 kabul ve 4 çekimsel oy ile oyçokluğu ile red edildi.

Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği

Arslan, kepez için hayalini anlattı

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan Erdoğan Bayrak tarafından yapılan itirazın red edilmesinin ardından yaptığı konuşmada Kepez’ in giriş alanlarının kentin vizyonu olduğunu hatırlatarak “Şimdi 2019 yılından itibaren gerçekten Kepez Belediyesinde şeffaf bir yönetim modelimizi uyguluyoruz. Bakın her meclis toplantılarımız Çanakkale 'nin bütün kanalları tarafından canlı yayınlanıyor. Hiç kimseyle ikili ilişkiler, kapı arkasında herhangi bir görüşme ne ben, ne de benim çalışma arkadaşlarım tarafından yapılmamıştır. Ve bugüne kadar gelen süreçte de meclisimizde çok sık imar plan tadilat değişiklikleri de yapmadık. Tabi Bugüne kadar adrese teslim imar plan çalışmaları, plan notları değişiklikleri bu kentte onlarca yapıldı. Bu imar çalışma ve değişikliklerine Hiç kimse itiraz etmedi. Tabii Kepez sahilleri nokta nokta peşkeş çekilirken de itiraz eden kimse yoktu. Ama şimdi şeffaf bir yönetime, işte akıllarınca bizi zor durumda bırakacaklarını düşünerek böyle içi boş itirazlar gündeme getiriyorlar. Biz Kepez Belediyesi olarak bunlara pabuç bırakmıyoruz. Kentin önünün açılması yönünde kepez belediyesi olarak doğru iş yapıyoruz. Muhtemelen önümüzdeki ay ÇTSO Ekim ayı meclisinde de Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası meclisinde bir sunum yapacağım. Kepez'le ilgili. Orada da bu dönemde arkadaşlarım uygun görürlerse AKP ve CHP grubu Kepez’ in girişinin ve çevre yolu aksının ticaret alamı olmasını istiyorum. Kepez’in girişinin derli toplu, Kepezimizin vizyonuna yakışan bir giriş olmasını istiyoruz. Bunu sağlamamız için o bölgede çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ayrıca bu dönemde arkadaşlar bilmenizi isterim ki Kepez Sanayi Sitesi'nin sanayi bölgesinin imarının genişlemesini düşünüyorum. Eğer Kepez Belediye meclisi uyum içinde çalışırlarsa bu sorunu da çözebiliriz. Neden? Şu anda Kepez sanayisinde boş dükkan yok. Olmadığı için maalesef Esnaflarımız çok yüksek rayiçle ya iş yerine satın alıyorlar ya da yüksek kiralar ile orada hizmet etmeye çalışıyorlar. Tabii yüksek kirayla maliyet hesapları yüksek olduğu için de doğal olarak vatandaşımız oradan hizmeti biraz daha pahalıya satın alıyor. Ama biz o bölgede eğer, o yola kadar, arka cepheye kadar imar değişikliğini yapmayı başarabilirsek Kepez için çok başarılı bir işin altına imza atmış oluruz. Burada da 2015 yılında zaten olan imar çalışmasında o bölge ticaret alanı olarak belirlenmiş. Bizim ekstra yapmış olduğumuz çalışma var. Zaten bu çalışmada en ufak bir usulsüzlük hissetsem bu işin altına imzamı atmazdım. Kepez halkı beni çok iyi tanıyor ve benim böyle bir işin altına imza atmayacağımı da biliyor. O yüzden vicdanen çok rahatım.” dedi.

“Hiç Kimseye Kişisel Rant Vermem”

Arslan İtiraz gündem maddelerinin red edilmesinin ardından yaptığı konuşmada “Hepimizin ortak görevi, anlayışı, devletin devletimizin önünü açmak değil mi yani? hepimiz devletimizin işlerinin önünü açarak, yürümesinin sağlamak hepimizin görevi değil mi? Mevcut Orman Bölge Müdürlüğü'nün yapıları riskli yapı olarak tescillenmiştir. Ve güven vermemektedir. Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi de Cumhurbaşkanlığı makamından iznini almış, ödeneğini de almış ve sağlam bir zemine yeni güncel bir yapıya taşınmak üzeredir. Ayrıca böyle bir konuda mevcut. Bize orman bölge müdürlüğünden bu talep geldiğinde bugünkü meclislerde de yine aynı şekilde devletin kurumunun önünü açmak bizim görevimiz diye sunduğumda, Çanakkale 'de orman bölge Müdürlüğünün şu andaki fiziki alanını hatırlayın. Yine yanında orman, Çanakkale Orman İşletme merkez şefliğinin durumunu hatırlayın. Şu anda o bölgeye sığınıyorlar ve o konutlar depreme dayanıksız olarak görülüyor ve hızlıca o bölgeden  uzaklaşıp yeni yapılara geçecekler. Orada çalışanlar da hemşehrilerimiz. Bu canlarımızı da korumak bizim görevimiz. Ve bunu Sayın Cumhurbaşkanı makamı da tasarruf genelgesine rağmen ödeneğini ivedi olarak çıkartıyor. Ödenek de hazır yani. Biz devletimizin önünü açıyoruz diyoruz ya işte hepimize düşen görev elbette ki resmi kurumların birbiriyle yardımlaşması. Yani bunu sağlıyoruz. Devletin bir kurumunun devletin öbür kurumuna destek olmasını bile şikayet konusu ediyorlar. Ama halkın mallarını birilerine peşkeş çekerken hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Bizde öyle bir şey yok. Eğer bir kişiye Birol Arslan kişisel rant verdiyse çıkartırlar ortaya, meydana çıkarsınlar, hemen yarın sabah dükkanı kapatır, istifa eder giderim. Ben bulunduğum konumun kıymetini biliyorum. Ve halkıma asla ihanet etmem, asla yalan söylemem. Bugüne kadar halkımı hiç aldatmadım. Ne zaman görevim biterse o günde halkımın huzuruna nasıl çıktıysam ilk günkü gibi anlım akbaşım dik çıkarım. Hiç kimse de kişisel rant vermem. Sadece halkın rantı halkın olsun diye çaba gösteriyorum Rahatsız oluyorlar. Ben bu koltukta olduğum müddetçe hiç onlara geçit yok. Ranta geçit yok.” dedi.

Eylül Ayı Kepez Belediye Meclisi Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Muhabir: Ogün İnal