AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kurmayları ile bir araya geldiği MKYK toplantısı sonrası kıngre kararı aldı. Böylece tüm illerde olduğu gibi AK Parti Çanakkale il teşkilatında da  8'inci olağan kongre süreci fiili olarak başladı. AK Parti'de  12 Ekim itibariyle başlayacak olan kongre sürecinde belde seçimleri, ilçe seçimleri ve il seçimi olacak şekilde yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.  Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan  İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Çanakkale il binasında, ilçe başkanları ile birlikte basının karşısına geçerek süreçte izlenecek yol hakkında bilgiler verdi.

CHP’den 81 İlde Eş Zamanlı Açıklama (VİDEO) CHP’den 81 İlde Eş Zamanlı Açıklama (VİDEO)

İlçe başkanları ile gerçekleşen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Makas, şunları söyledi; "Toplantımızın esas gündem maddesi 8. olağan kongre sürecimizin Çanakkale’mizde hazırlıklarına fiili olarak başlamamızdır. Bu anlamda biliyorsunuz ki dün genel merkezimizde yapılan MKYK toplantısıyla birlikte alınan kararla Türkiye’mizde bu süreç başladı. Dünya lideri, liderimiz, genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, mihmandarlığında partimiz 8.  olağan kongre sürecine girmiş bulunuyor. Biz de bu anlamda genel merkezimizin bizlere verdiği görevle genel merkezlerimizin bizlere verdiği talimatla bu süreci yönetmek adına bizlere verdiği görevle yetkiyle bizler sürece dair hazırlıklarımızı bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz."

 Teşkilatımız Daha Heyecanlı ve Dinamik Hale Getireceğiz

Naim Makas Konuşmasının devamında, çalışmalar kapsamında gerçekleştirilecek olağan kongre sonrasında dinamik kadroların oluşturulacağını dile getirerek "Gerek partimize gerek Çanakkale'mize hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle inşallah 8. olağan kongre sürecimizin hayırlara vesile olmasını kalbi duygularımızla temenni ediyoruz. Bütün ilçe başkanlarımız buradan,  bu yeni süreçte inşallah en kısa zamanda mahalle ve köy delege seçimlerinden ilanlarıyla birlikte delege seçimlerinden ve daha sonrasında yapacağımız ilçe kongrelerimiz ve akabinde yapacağımız yine ekibimizle birlikte il kongremizle birlikte Türkiye’mizde AK Partimizin üstlendiği misyonu daha ileriye taşımak, Türkiye’mizi makus tarihinden kurtarmak adına siyasi kadrolarımızın üstlendiği sorumluluğu yerine getirebilmek için bu süreci var gücümüzle teşkilatlarımızı daha heyecanlı, daha dinamik hale getirebilmek adına yöneteceğiz" dedi.

Kongreler AK Parti İçin Yenilenme Sürecidir

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, kongre sürecinin ak parti için yenilenme süreci olduğuna da değinerek "AK Parti'de kongre süreçleri heyecan sürecidir. AK Parti'de kongre süreçleri yenilenme sürecidir. Yenilik dediğimiz şey sadece bir kadronun değişmesinden ibaret değildir. Bunu da bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Biz Türkiye olarak geçtiğimiz bir yıllık süreçte yaklaşık geçtiğimiz bir yıllık süreçte bir yerel ve bir genel seçim geçirdik. Bu yerel ve genel seçimin Tüm Türkiye’mizde yansıması olduğu gibi Çanakkale’mizde de bazı yansımaları oldu, sonuçları oldu. Bu sonuçları genel merkezimizle birlikte okumalarını yaptık. Teşkilatlarımızla istişarelerini yaptık. Bu vesileyle biz umut ediyoruz ki bu kongre süreci inşallah yeni dönemde millete derdimizi anlatabildiğimiz milletimizin derdini daha iyi anlayabildiğimiz ve bu dertlere Bu düşüncelere, fikirlere daha iyi politikalar üretebildiğimiz bir sürece inşallah vesile olsun" dedi.

Çanakkale’nin Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Naim Makas "  Çanakkale teşkilatları olarak, Çanakkalei hemşehrilerimizin sesi olmaya bunu merkezi hükümetimize, partimize, genel merkezimize, cumhurbaşkanımıza kadar bu politikaları, bu fikirleri taşımaya biz bir görev biliyoruz. Ve bu görev bilinciyle inşallah bu süreçte bu sorumluluğu yerine getirebilecek kadroları inşa edecek ekibi sizlerle beraber bugün Çanakkale kamuoyuyla beraber bir kez daha buluşturduk ve umut ediyoruz ki inşallah bu kadim topraklarda, bu aziz coğrafyada, bu coğrafyanın kaderine makus tarihini etki edebilecek bu sorumluluğu üstlenmiş, bu kadroların dünyanın en güçlü siyasi partisinin kadrolarının inşallah Türkiye'mizin geleceğine, evlatlarımızın geleceğine, ülkemizin geleceğine en iyi şekilde sirayet edebilmesi için var gücüyle çalışmasına, emeklerimizin bu anlamda karşılık bulmasına temenni ediyoruz. Biz yeni dönemde az önce bahsettiğin gibi sadece bir kadro değişikliği yapmayacağız. Bu anlamda elbette bizlerin gençlik kollarımızdan, kadın kollarımızdan, genç kardeşlerimizden, hanım kardeşlerimizden ana kademeye geçiş, demokratik yapının temsiliyetini yerine getiren siyasi kadroların oluşumuna dek bu süreçte hangi temsiliyet gerekiyorsa bu temsiliyeti korumak adına toplumun beklentilerini yönetimlerimize yansıtmak adına gereğini yapacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Bugün İtibari İle Başlıyoruz

Kongre sürecine başladıklarını dile getiren Naim Makas "Dediğim gibi ifade ettiğim gibi bunu delege listelerinden ilçe kongrelerine oradan da il kongresine ve büyük kongre delegelerine kadar bu süreci bu şiarla bu bilinçle hep birlikte arkadaşlarımızla başkanlarımızla beraber inşa etmeye bugün itibariyle başlıyoruz. Sonuçlarımızın kongre sürecimizin Çanakkalemize, partimize hayırlı ve uğurlu olmasını bir kez daha temenni ediyoruz. Bir kez daha Çanakkale'nin çok kıymetli kamuoyunu saygı, sevgi ve hürmetlerimizle birlikte selamlarken bu süreçte bizlere katkı sağlamak isteyen tüm hemşehrilerimizi bu süreçte bizlere katkı vermek isteyen tüm teşkilat mensuplarımızı bir kez daha bu sürece katkı vermeye davet ediyor, partimizin kapılarının sonuna kadar açık olduğunda bir kez daha tüm ilçe başkanlarımıza birlikte ifade etmek istiyorum."
 

Muhabir: Cuma Deren