Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği

Kuruculuğunu ve genel yönetmenliğini Koro Şefi Dr. Mete Gökçe'nin yaptığı 100 Ses Ulusal Koro Okulu'nun eğitim içeriği ile 22 şehirden ve 25 üniversiteden gelen müzik öğretmenliği ve konservatuvar bölümü öğrencilerinden oluşan koro çalışmaları, Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılıyor. 100 Ses Gençlik Korosu Okulu Öğrencileri,Kepez Belediyesi ev sahipliğinde kampa girerek dünyaya mal olmuş eserleri çalışıyor ve müzik yeteneklerini geliştiriyor.

Koro eğitimciliği programına dahil olan katılımcılar tarafından grup çalışmalarının da gerçekleştirildiği dersler, Uzman Müzikolog Ersin Antep, Piyanist İrem Yalçıner ve Fizik Öğretmeni-Yüksek Bilgisayar Mühendis Muhammet Candaş öncülüğünde yapılıyor. Öğrencilerin ve müzik öğretmenlerinin katılımıyla ülkemizden ve uluslararası alandan seçilen örnek eserlerin çalışıldığı 100 Ses 2024 Çanakkale Yaz Kampı, 13 Ağustos 2024 tarihinde başlıyor ve 17 Ağustos  Cumartesi saat 17'deki kapanış konseri ile sona eriyor.

"Ülkemizin gençlerinin daima destekçisiyiz"

Koro çalışmalarındaki gençleri ve öğretmenleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Ülkemizin gençlerinin daima destekçisiyiz. Önceki çalışmalarını takdirle izlediğimiz 100 Ses'in ev sahipliğimizi seçmesinden mutluluk duyduk. Yatılı okul anlayışında ve Köy Enstitülerine benzettiğim çalışmalarıyla Kepez'de yüzü aydınlık, müziği iyi öğrenmeye kendini adamış bu gençlerle öğretmenlerimizi ağırladığımız için ayrıca memnunuz" diye konuştu.

Muhabir: Senem Erdem İnal